Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou

Bohatá jesenná polievka
Tabouleh
Šošovicová krémová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Treska so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ružičková polievka
Mediteránska rapsódia
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Tekvicová polievka s jablkom
Grilované tofu
Paradajková polievka s bazalkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorský šalát
Stredomorská frittata
Špagety zo Stredomoria
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Oranžové rizoto
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Okúzľujúce letné kurča
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové špízy
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniak so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Jaipur kari
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Strukovinový šalát so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Opekaná zelenina
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela treska
Šalát z grilovanej zeleniny
Krevety na zeleninovom lôžku
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela ryba s kuskusom
Gyros šalát
Cestoviny na stredomorský spôsob
Losos s cuketovou krustou
Špargľová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniakový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Baklažány sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie tomu dodá nezabudnuteľnú chuť Stredomoria.

Suroviny

1/2 šálky celozrnného kuskusu
1 šálka vody
1 PL Podravky ochucovadla Stredomorie
2 ks farebnej papriky
1 ks veľkej cibule
1 ks mrkvy
1 ks cukiny
6 ks baklažánov
2 PL posekanej petržlenovej vňate
2 PL posekanej mäty
2 PL olivového oleja
soľ, papier na pečenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Do vody nasypeme 1 polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla Stredomorie. Privedieme do varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň suchý kuskus. Prikryjeme, necháme 15 minút vsiaknuť vývar do kuskusu. Počas tejto doby trikrát premiešame vidličkou.
  • 2 Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V panvici zohrejeme olivový olej. Nakrájanú zeleninu vložíme do panvice, posolíme a za občasného miešania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, mätou a petržlenovou vňaťou.
  • 3 Konce baklažánov odkrojíme a každý baklažán rozdelíme na rovnaké valčeky. Do takto upravených baklažánov plníme hotový kuskus a vložíme ich na pekáč. Baklažány zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Rúru na pečenie zohrejeme na 200°C. Pekáč s prikrytými baklažánmi vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

Porcia

Podávame so šalátom. Rovnako môžeme upravovať aj paradajky alebo cukiny.

Zdieľať s priateľmi