Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Dokonalá zelenina pečená v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tabouleh
Teplý zeleninový šalát
Okúzľujúce letné kurča
Tuniakový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka s bazalkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Krevety na zeleninovom lôžku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie fajitas
Grilované tofu
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Letné zeleninové ragú
Gyros šalát
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z lososa
Paradajkové košíčky so pšenom
Stredomorská frittata
Morčacina s citrónom a oreganom
Bohatá jesenná polievka
Sójový šalát s tuniakom
Treska so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Špargľová polievka
Opekaná zelenina
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cuketové jednohubky
Paella s kuracím mäsom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Mediteránska rapsódia
Jaipur kari
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové špízy
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniak so zeleninou
Stredomorský šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka
Biela ryba s kuskusom
Šošovicová krémová polievka
Oranžové rizoto
Ružičková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi