Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Bravčové kotlety s kuskusom

Zemiakové placky
Grilovaný hamburger
Polievka z bôbu
Morčacie rolky s ryžou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kura na pivovej fľaši
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Sladká bravčová panenka
Mäsové guľky s omáčkou
Hovädzí steak so zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kurča na bielom víne
Pizza v zemiakoch
Papriky plnené rizotom
Kotlovina
Medailónky s hnedou ryžou
Kura na sladko
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Špagety s cuketou
Pikantné bravčové závitky
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Medové teľacie kotlety
Jahňacie so šalviovým medom
Carbonara so špenátom
Hŕstková polievka s paradajkami
Grilovaná krkovička
Voňavé pečené zemiaky
Pochúťka s Ajvarom
Rybárov guláš
Netradičný hamburger
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Pivný guláš
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kura na pive
Rýchle lasagne
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Chilli con carne
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Hubový guľáš
Morčací hamburger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morčacie prsia s jablkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Rezne s chutnou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Jaipur kari
Kuracie prsia pečené v rúre
Párky v slanine
Kurací paprikáš
Kačica na pomarančoch
Zeleninové chipsy
Lasagne z panvice
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Klasický burger
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi