Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Bravčové kotlety s kuskusom

Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Fish&Chips v tortille
Rolky z roštenky so zeleninou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Voňavé pečené zemiaky
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kačica na pomarančoch
Medové teľacie kotlety
Rezne s chutnou omáčkou
Zeleninové chipsy
Mäsové guľky s omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Pivný guláš
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kura na pivovej fľaši
Kura na sladko
Papriky plnené rizotom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Nové zemiaky s Ajvarom
Carbonara so špenátom
Pochúťka s Ajvarom
Špagety s cuketou
Kura na pive
Kurací paprikáš
Morčací hamburger
Morčacie rolky s ryžou
Zemiakové placky
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Klasický burger
Hŕstková polievka s paradajkami
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Rýchle lasagne
Polievka z bôbu
Kurča na bielom víne
Grilované rebierka
Grilovaný hamburger
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Jahňacie so šalviovým medom
Pizza v zemiakoch
Párky v slanine
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Medailónky s hnedou ryžou
Netradičný hamburger
Grilovaná krkovička
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Sladká bravčová panenka
Teľacie kotlety so zeleninou
Kotlovina
Rybárov guláš
Jaipur kari
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morčacie prsia s jablkami
Lasagne z panvice
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Hubový guľáš
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Chilli con carne
Hovädzí steak so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi