Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Cestoviny na stredomorský spôsob

Ravioly so šalviou
Vyprážaný syr
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Sójový šalát s tuniakom
Cestovinový šalát so surimi
Ochutená ryža
Kuracie prsia pečené v rúre
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Farebný jarný šalát
Caponata a lá Podravka
Hríbová mrvenička
Paradajková polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Ražniči z lososa
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ružičková polievka
Losos s cuketovou krustou
Polievka z rukoly a kreviet
Tuniakový šalát
Grilované paradajky
Lahodné pečené zemiaky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Ryžové guľôčky
Tabouleh
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Letné zeleninové ragú
Grilované tofu
Teplý zeleninový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové špízy
Pochúťka s Ajvarom
Opekaná zelenina
Mäsové guľky s omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Mrkvová polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Gyros šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Biela ryba s kuskusom
Morčacina s citrónom a oreganom
Viac receptov pre túto náladu

S chutným stredomorským jedlom si užijete deň naplno. Prekvapí vás jeho delikátna chuť a rýchla príprava.

Suroviny

50 ml olivového oleja
100 g mladej cibuľky
200 g čiernych olív
150 g sušených paradajok
1 lyžička kapár
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
500 ml vody
500 g Podravka cestovín (penne)
mandľové lupienky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme olivy a sušené paradajky.
  • 2 Necháme opiecť, pridáme kapary a zalejeme horúcou vodou. Pridáme kocku zeleninového bujónu, zamiešame a necháme chvíľu dusiť.
  • 3 V druhom hrnci si pripravíme cestoviny - "al dente", podľa návodu na použitie. Uvarené cestoviny zmiešame s hotovou zmesou.

Porcia

Na záver posypeme mandľami, ktoré môžeme predtým opražiť na panvici.

Zdieľať s priateľmi