Ponuka Vyhľadať

Ajvar sa skvelo hodí aj k cestovinám. Náš recept so slaninou a mozzarellou si jednoducho obľúbite. O rýchlu večeru je postarané.

Suroviny

300 g špagiet Podravka
300 ml vody zo špagiet
100 g slaniny nakrájanej na kocky
3 - 4 lyžice Ajvaru jemného Podravka
125 g mozzarelly
pár lístkov čerstvej bazalky
strúhaný syr na podávanie

Použili sme

Ajvar jemný

Ajvar jemný

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

3 osoby20 min

  • 1 Špagety uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme ale necháme si približne 300 ml vody bokom na omáčku.
  • 2 Nakrájanú slaninu opečieme bez tuku na panvici. Keď zhnedne, pridáme k nej špagety a polovicu vody v ktorej sa špagety varili. Riadne premiešame, povaríme približne 5 minút a pridáme Ajvar.
  • 3 Opäť premiešame, v prípade potreby prilejeme ešte trochu vodu a odstavíme.
  • 4 Na záver pridáme mozzarellu nakrájanú na kúsky a čerstvú bazalku.

Porcia

Podávame teplé a posypané strúhaným syrom.

Zdieľať s priateľmi