Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Slepačia polievka s knedličkami
Ovocný šalát s kuracinou
Chrumkavé pečené zemiaky
Papriky plnené rizotom
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Okúzľujúce letné kurča
Morčacina s citrónom a oreganom
Teplý zeleninový šalát
Kačica na pomarančoch
Pikantné bravčové závitky
Kuracie fajitas
Ražniči z mletého mäsa
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované kuracie prsia
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Morčacie prsia s jablkami
Špagety zo Stredomoria
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Pečený losos v medovej omáčke
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Hovädzí steak so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Ryžové guľôčky
Kura na sladko
Teľacia roláda
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Rýchle lasagne
Penne so špargľovou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Plnené kuracie stehná
Rolky z roštenky so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové špízy
Morčacie rolky s ryžou
Opekaná zelenina
Sendviče z vajíčok a s lososom
Rezne s chutnou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Jaipur kari
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Šalát s krevetami
Caponata a lá Podravka
Zeleninové rizoto so slaninou
Viac receptov pre túto náladu

Kapsičky z kuracích pŕs plnené zmesou vytvorenou zo syra, zelenej časti cibule, petržlenovej vňati a oregana v kombinácii s bielym vínom vytvoria skvelú chuť. Podávajte s cestovinami a vychutnávajte si ľahké, svieže a lahodné jedlo.

Suroviny

600 g kuracích pŕs
150 g kozieho syra
100 g mladej cibuľky
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžička nasekaného čerstvého oregana
60 ml bieleho vína
60 ml olivového oleja
150 g cukety
200 g cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 kocka slepačieho bujónu Podravka
300 g cestovín Podravka Tagliatelle
soľ
čierne korenie

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Kuracie prsia narežeme nožom a vytvoríme malú kapsičku, ktorú naplníne zmesou syra, zelených častí mladej cibuľky, 1 lyžice petržlenovej vňate a oregana.
  • 2 Hotové kapsičky osolíme a okoreníme, prelejeme vínom a necháme marinovať.
  • 3 Biele časti mladej cibuľky nakrájame a speníme na olivovom oleji do zlatista.
  • 4 Pridáme na plátky nakrájanú cuketu, cherry paradajky prekrojené na polovicu, cesnak, zvyšnú petržlenovú vňať, slepačí bujón Podravka a podlejeme vodou. Varíme až do zmäknutia zeleniny.
  • 5 Pridáme uvarené cestoviny a jemne premiešame.
  • 6 Kuracie mäso krátko opečieme na panvici alebo grile a potom pečieme ešte 12 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Tip

Kura môžete najprv nakrájať na plátky a až potom opiecť na panvici.

Porcia

Keď je mäso upečené, opatrne ho nakrájame a podávame s pripravenými cestovinami a zeleninou.

Zdieľať s priateľmi