Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Cviklové krupoto s bielou rybou

Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Sójový šalát s tuniakom
Letné zeleninové ragú
Pečený losos v medovej omáčke
Tabouleh
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované tofu
Okúzľujúce letné kurča
Cuketové jednohubky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Mediteránska rapsódia
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát z grilovanej zeleniny
Gyros šalát
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela treska
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Oranžové rizoto
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové špízy
Strukovinový šalát so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Morčacina s citrónom a oreganom
Špargľová polievka
Biela ryba s kuskusom
Stredomorský šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniak so zeleninou
Tuniakový šalát
Caponata a lá Podravka
Teplý zeleninový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajková polievka
Kuracie fajitas
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Rizoto na španielsky spôsob
Ružičková polievka
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto so slaninou
Paella s kuracím mäsom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ražniči z lososa
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Aj biela ryba môže vyzerať na tanieri farebne - podarí sa vám to, ak ako prílohu pripravíte chutné cviklové krupoto, ktoré je plné bielkovín, vitamínov a minerálnych látok.

Suroviny

2 šálka Lagris krúpov
2 šálky vody
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
1 šálka bieleho vína
1 ks nadrobno nakrájanej cibule
4 ks strúčiky cesnaku pokrájané na plátky
2 PL olivového oleja
1 ks malá červená repa, ošúpaná a postrúhaná na jemnom strúhadle
4 PL postrúhaného chrenu
800 g filé z bielej ryby
100 g pistácií, vlašských orechov a tekvicových jadier
1 ks vajce
2 PL hladkej múky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby30 min

  • 1 Vo veľkej panvici na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak. V horúcej vode rozpustíme kocku zeleninového bujónu.
  • 2 Pridáme krúpy, zalejeme vínom a vývarom a odokryté pomaly dusíme na strednom plameni. Výsledkom by mala byť hustá kaša.
  • 3 Na záver vmiešame cviklu a chren a odstavíme zo sporáka.
  • 4 Pistácie, vlašské orechy a tekvicové jadierka opečieme na panvici. Porcie ryby osušíme a posolíme.
  • 5 Jednu stranu ryby obalíme v múke a vajíčku nakoniec v posekaných orechoch. Takto pripravenú rybu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 6 minút podľa hrúbky.

Malé tajomstvá

Jačmenné krúpy obsahujú vysoké množstvo sacharidov i bielkovín a tiež sú zdrojom vitamínov skupiny B a E.

Zdieľať s priateľmi