Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Fish&Chips v tortille

Teľacie kotlety so zeleninou
Jahňacie so šalviovým medom
Pizza v zemiakoch
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morčací hamburger
Papriky plnené rizotom
Morčacie prsia s jablkami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Netradičný hamburger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilovaná krkovička
Rolky z roštenky so zeleninou
Klasický burger
Plnené kuracie stehná
Kura na pive
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Voňavé pečené zemiaky
Kura na pivovej fľaši
Kačica na pomarančoch
Medové teľacie kotlety
Bravčové kotlety s kuskusom
Pochúťka s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Polievka z bôbu
Jaipur kari
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Pikantné bravčové závitky
Sladká bravčová panenka
Kurča na bielom víne
Chilli con carne
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Mäsové guľky s omáčkou
Párky v slanine
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kotlovina
Kuracie prsia pečené v rúre
Hovädzí steak so zeleninou
Lasagne z panvice
Kurací paprikáš
Rezne s chutnou omáčkou
Špagety s cuketou
Grilovaný hamburger
Hubový guľáš
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Zeleninové chipsy
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zemiakové placky
Carbonara so špenátom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rýchle lasagne
Hŕstková polievka s paradajkami
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kura na sladko
Medailónky s hnedou ryžou
Pivný guláš
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.

Suroviny

4 veľké tortilly (Ø24 cm)
120 g syra
500 g filiet z bielej ryby
šťava z 1/2 citróna
2 lyžice Podravky na ryby
70 g hladkej múky
500 g väčších zemiakov
1 lyžica Podravky na pečené zemiaky
olej na vyprážanie
1 menšia červená cibuľa
100 g čerstvej uhorky
100 g cherry paradajok
Omáčka:
150 g gréckeho jogurtu
1/2 lyžičky Podravky na ryby
1 strúčik cesnaku

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Tortilly dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme ich nastrúhaným syrom a dáme ich do rúry predhriatej na 200 °C na niekoľko minúť, dokým sa syr nerozpustí.
  • 2 Ešte teplé ich prerežeme na polovicu, zabalíme do tvaru kornútku a necháme vychladnúť, aby si ten tvar udržali.
  • 3 Rybie filé nakrájame na rovnako tenké pásiky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme postáť, dokým sa nám zohreje olej na vyprážanie.
  • 4 Múku zmiešame s Podravkou na ryby. Jeden kúsok ryby za druhým obalíme v pripravenej zmesi a vypražíme v dobre rozohriatom oleji. Keď budú zlatisté, vyberieme ich na papierový obrúsok.
  • 5 Zemiaky umyjeme, nakrájame na rovnako tenké hranolky a osušíme. Vložíme ich do teplého oleja a vypražíme.
  • 6 Hotové hranolky vyberieme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé ich posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame.
  • 7 Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kocky a zmiešame v miske.
  • 8 Do pripravených tortillových kornútkov dáme najprv zeleninu potom rybie tyčinky a potom hranolky.

Tip

Fish&Chips môžete tiež podávať s kečupovou alebo kari omáčkou.

Porcia

Podávame s omáčkou vytvorenou z gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a Podravky na ryby.

Zdieľať s priateľmi