Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Fish&Chips v tortille

Carbonara so špenátom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Jaipur kari
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracie prsia pečené v rúre
Kurča na bielom víne
Plnené kuracie stehná
Pizza v zemiakoch
Chilli con carne
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kura na sladko
Mäsové guľky s omáčkou
Rýchle lasagne
Kotlovina
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kačica na pomarančoch
Špagety s cuketou
Nové zemiaky s Ajvarom
Hubový guľáš
Pivný guláš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Papriky plnené rizotom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Voňavé pečené zemiaky
Kura na pivovej fľaši
Bravčové kotlety s kuskusom
Hovädzí steak so zeleninou
Sladká bravčová panenka
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Rezne s chutnou omáčkou
Pochúťka s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Hŕstková polievka s paradajkami
Netradičný hamburger
Morčací hamburger
Zeleninové chipsy
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Grilovaný hamburger
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Morčacie prsia s jablkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Klasický burger
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pikantné bravčové závitky
Medové teľacie kotlety
Grilovaná krkovička
Polievka z bôbu
Jahňacie so šalviovým medom
Kura na pive
Zemiakové placky
Párky v slanine
Morčacie rolky s ryžou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Grilované rebierka
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kurací paprikáš
Lasagne z panvice
Viac receptov pre túto náladu

Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.

Suroviny

4 veľké tortilly (Ø24 cm)
120 g syra
500 g filiet z bielej ryby
šťava z 1/2 citróna
2 lyžice Podravky na ryby
70 g hladkej múky
500 g väčších zemiakov
1 lyžica Podravky na pečené zemiaky
olej na vyprážanie
1 menšia červená cibuľa
100 g čerstvej uhorky
100 g cherry paradajok
Omáčka:
150 g gréckeho jogurtu
1/2 lyžičky Podravky na ryby
1 strúčik cesnaku

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Tortilly dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme ich nastrúhaným syrom a dáme ich do rúry predhriatej na 200 °C na niekoľko minúť, dokým sa syr nerozpustí.
  • 2 Ešte teplé ich prerežeme na polovicu, zabalíme do tvaru kornútku a necháme vychladnúť, aby si ten tvar udržali.
  • 3 Rybie filé nakrájame na rovnako tenké pásiky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme postáť, dokým sa nám zohreje olej na vyprážanie.
  • 4 Múku zmiešame s Podravkou na ryby. Jeden kúsok ryby za druhým obalíme v pripravenej zmesi a vypražíme v dobre rozohriatom oleji. Keď budú zlatisté, vyberieme ich na papierový obrúsok.
  • 5 Zemiaky umyjeme, nakrájame na rovnako tenké hranolky a osušíme. Vložíme ich do teplého oleja a vypražíme.
  • 6 Hotové hranolky vyberieme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé ich posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame.
  • 7 Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kocky a zmiešame v miske.
  • 8 Do pripravených tortillových kornútkov dáme najprv zeleninu potom rybie tyčinky a potom hranolky.

Tip

Fish&Chips môžete tiež podávať s kečupovou alebo kari omáčkou.

Porcia

Podávame s omáčkou vytvorenou z gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a Podravky na ryby.

Zdieľať s priateľmi