Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Grilovaná bravčová panenka s rukolou

Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si mäso na klasickom grile a vychutnajte si ho s lahodným Ajvarom od Podravky.

Suroviny

600 g bravčovej panenky
140 g masla
1 lyžica nasekanej pažítky
100 g rukoly
150 g Valeriánky poľnej (poľníček)
100 ml extra panenského olivového oleja
3 lyžice octu
1 lyžica Podravka ochucovadla
200 g Ajvaru jemného Podravka
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Zmiešame 100g masla s nasekanou pažítkou.
  • 2 Bravčovú panenku nakrájame na medailónky, okoreníme ich a posypeme Podravka ochucovadlom.
  • 3 Pripravené kúsky mäsa dáme do zmesi masla s pažítkou a necháme maslo pôsobiť, nech jednotlivé zložky preniknú do mäsa.
  • 4 Na grilovacej panvici alebo grile zohrejeme zvyšné maslo a ugrilujeme medailónky. Grilujeme ich z oboch strán niekoľko minút.
  • 5 Rukolu a valeriánku mierne osolíme a polejeme olivovým olejom a octom.

Porcia

Medailónky podávame na lôžku z rukoly a pridáme jednu lyžicu jemného Ajvaru Podravka.

Zdieľať s priateľmi