Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Caponata a lá Podravka
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči z lososa
Krevety na zeleninovom lôžku
Pečený losos v medovej omáčke
Sójový šalát s tuniakom
Grilované tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Cuketové jednohubky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Stredomorský šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Jaipur kari
Špargľová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát z grilovanej zeleniny
Špagety zo Stredomoria
Stredomorská frittata
Rizoto na španielsky spôsob
Bohatá jesenná polievka
Letné zeleninové ragú
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Tabouleh
Paradajková polievka s bazalkou
Opekaná zelenina
Teplý zeleninový šalát
Oranžové rizoto
Zeleninové rizoto so slaninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Morčacina s citrónom a oreganom
Ružičková polievka
Paella s kuracím mäsom
Tuniak so zeleninou
Treska so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové špízy
Paradajková polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela treska
Mediteránska rapsódia
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi