Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Hovädzí steak so zeleninou

Chrumkavé pečené zemiaky
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Teľacia roláda
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Morčacie prsia s jablkami
Šalát s krevetami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Slepačia polievka s knedličkami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Sendviče z vajíčok a s lososom
Papriky plnené rizotom
Zeleninové špízy
Penne so špargľovou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Grilované kuracie prsia
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Ryžové guľôčky
Jaipur kari
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Rýchle lasagne
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie fajitas
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Plnené kuracie stehná
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Okúzľujúce letné kurča
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teplý zeleninový šalát
Rezne s chutnou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Kura na sladko
Kačica na pomarančoch
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto so slaninou
Opekaná zelenina
Šošovicová krémová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečený losos v medovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou a Ajvarom jemným od Podravky.

Suroviny

4 ks hovädzích steakov (asi1,5 - 2 cm hrubé)
1 Podravka Grill Classic
75 ml oleja
600 g nových zemiakov
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 vetvička rozmarínu
1 feferónka
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR Grill Classic

Podravka NATUR Grill Classic

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Steaky dobre umyjeme, osušíme papierovými obrúskami, posypeme Podravkou Grill Classic a necháme postáť pri izbovej teplote po dobu asi 30 minút.
  • 2 Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici zahrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme zemiaky a opečieme ich dozlastita zo všetkých strán.
  • 3 Pridáme cibuľu nakrájanú na kúsky, celý očistený strúčik cesnaku, nakrájanú feferónku a rozmarín. Osolíme, okoreníme a všetko to spolu opražíme niekoľko minút. Pridáme trochu vody a všetko to spolu cca 10 minút dusíme, dokým zemiaky nezmäknú.
  • 4 Na grile alebo grilovacej panvici zohrejeme zostávajúci olej, pridáme steaky a grilujeme ich na každej strane cca 3 minúty, aby boli zvonku zapečené a zvnútra pekne ružové.

Tip

Ak chcete mať steak alebo biftek šťavnatý, je dôležité, aby ste ho po opečení nechali odležať. Ak si chcete toto jedlo naplno vychutnať, podávajte ho s Ajvarom jemným od Podravky.

Porcia

Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút.

Zdieľať s priateľmi