Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Hrachová polievka

Bravčová panenka so zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie závitky s prekvapením
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Ražniči z lososa
Kuracie rizoto
Mäsová roláda a lá pahreba
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pochúťka s Ajvarom
Zeleninové špízy
Šalát s pikantným steakom
Jahňacie so šalviovým medom
Opekaná zelenina
Voňavé pečené
Lahodné pečené zemiaky
Polievka s mäsovými guličkami
Makrelová nátierka
Tuniak so zeleninou
Grilované tofu
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Vianočná roláda
Polievka z fazuľových strukov
Tournedos s maslovou zeleninou
Teľacia roláda
Stredomorská hríbová polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s fazuľou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Jemný hubový guláš
Talianske kuracie rizoto
Pikantná rybacia zmes
Krevety na zeleninovom lôžku
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Fish&Chips v tortille
Šťavnaté mäkké zemiaky
Grilované kuracie prsia
Sladko-kyslé grilované ražniči
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Plnené kuracie stehná
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi