Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Jemný hubový guláš

Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Grilované tofu
Stredomorská hríbová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Opekaná zelenina
Teľacia roláda
Makrelová nátierka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Tournedos s maslovou zeleninou
Talianske kuracie rizoto
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Plnené kuracie stehná
Krevety na zeleninovom lôžku
Fish&Chips v tortille
Bravčová panenka so zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Lahodné pečené zemiaky
Rolky z roštenky so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Grilované kuracie prsia
Jahňacie so šalviovým medom
Ražniči z lososa
Biela ryba s fazuľou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie závitky s prekvapením
Zapečené špagety s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Mäsová roláda a lá pahreba
Hrachová polievka
Voňavé pečené
Plnená pečená cibuľa
Sladko-kyslé grilované ražniči
Pikantná rybacia zmes
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Špagety zo Stredomoria
Kuracie rizoto
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tuniak so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Zeleninové špízy
Pochúťka s Ajvarom
Polievka z fazuľových strukov
Vianočná roláda
Viac receptov pre túto náladu

Pri hľadaní zaujímavých miest v Slovinsku našiel gastronomický tím Podravky jedno na statku “Jelenov greben”. Osobitne nás zaujímala rodinná hubová farma a výborné špeciality z vypestovaných šampiňónov, ktoré nás inšpirovali aj na tento hubový guláš.

Suroviny

600 g húb (šampiňóny, hliva, kuriatka, dubáky)
10 g sušených dubákov
3 lyžice oleja
40 g údenej slaniny
1 hlavička cibule
2 mrkvy
zelerová vňať
petržlen
čierne korenie
soľ
bobkový list
majorán
tymian
3 strúčiky cesnaku
100 ml kyslej smotany
1 malá lyžička škrobovej múčky
vínny ocot
200 g zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadlo

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Slaninu nakrájame na drobné kocky, mrkvu na kolieska, cibuľu nasekáme.
  • 2 Na zohriatom oleji opečieme slaninu, cibuľu a potom mrkvu. Potom pridáme scedené a nakrájané sušené dubáky a huby. Dobre opečieme, poprášime Podravkou ochucovadlom, všetko dusíme za stáleho podlievania horúcej vody podľa potreby.
  • 3 Keď huby napoly zmäknú, pridáme bobkový list, vetvičku zeleru, majorán, osolíme a pokračujeme v pomalom varení. Pred koncom guláš okoreníme.
  • 4 Primiešame ešte škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody, kyslú smotanu, nasekaný cesnak, petržlen a trochu octu. Pri príprave tohto guláša osobitne uvaríme nakrájané zemiaky, popučíme ich a zamiešame do guláša.

Tip

Namiesto octu môžeme pridať trochu bieleho vína.

Porcia

Ako prílohu podávame osobitne pripravenú zemiakovú kašu, alebo uvaríme väčšie množstvo zemiakov nakrájaných na kocky, ktoré môžeme do guláša zamiešať. Ak je treba, pokrm zriedime s trochou vody.

Malé tajomstvá

Základom hustoty guláša je časť popučených varených zemiakov a škrobová múčka.

Zdieľať s priateľmi