Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kačica na pomarančoch

Kuracie prsia pečené v rúre
Sladká bravčová panenka
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Rezne s chutnou omáčkou
Pivný guláš
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Rybárov guláš
Lasagne z panvice
Kura na pivovej fľaši
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Rýchle lasagne
Grilované rebierka
Voňavé pečené zemiaky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Klasický burger
Zeleninové chipsy
Hovädzí steak so zeleninou
Kotlovina
Pikantné bravčové závitky
Kurča na bielom víne
Jahňacie so šalviovým medom
Párky v slanine
Chilli con carne
Morčacie prsia s jablkami
Netradičný hamburger
Kura na pive
Polievka z bôbu
Kura na sladko
Jaipur kari
Hubový guľáš
Teľacie kotlety so zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Grilovaná krkovička
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pizza v zemiakoch
Špagety s cuketou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Morčací hamburger
Zemiakové placky
Papriky plnené rizotom
Medové teľacie kotlety
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Hŕstková polievka s paradajkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Carbonara so špenátom
Kurací paprikáš
Pochúťka s Ajvarom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Grilovaný hamburger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.

Suroviny

4 kačacie stehná
240 g Lagris ryže parboiled s indiánskou ryžou
1 lyžica Podravky ochucovadla
olivový olej
200 ml kuracieho vývaru
200 ml červeného vína
šťava z 2 pomarančov
maslo
Na ozdobu:
medovka
pomaranč
brusnice

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Mäso umyjeme a osušíme, posypeme Podravka ochucovadlom a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 8 minút.
  • 2 Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno, vývar a šťavu z pomarančov a znovu krátko povaríme.
  • 3 Podávame s ryžou pripravenou podľa návodu.

Porcia

Ozdobíme medovkou, brusnicami, pomarančom a podávame.

Malé tajomstvá

Na zjemnenie omáčky môžeme použiť maslo, ktoré pridáme na konci varenia.

Zdieľať s priateľmi