Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kačica na pomarančoch

Teplý zeleninový šalát
Kuracie fajitas
Caponata a lá Podravka
Rolky z roštenky so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované kuracie prsia
Zeleninové rizoto so slaninou
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Pečený losos v medovej omáčke
Teľacia roláda
Penne so špargľovou omáčkou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Polievka s mäsovými guličkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Zeleninové špízy
Kura na sladko
Morčacie rolky s ryžou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Chrumkavé pečené zemiaky
Rezne s chutnou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Ryžové guľôčky
Pikantné bravčové závitky
Plnené kuracie stehná
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Papriky plnené rizotom
Opekaná zelenina
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Špagety zo Stredomoria
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Šalát s krevetami
Jaipur kari
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rýchle lasagne
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ražniči z mletého mäsa
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Hovädzí steak so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Slepačia polievka s knedličkami
Paradajková polievka s bazalkou
Šošovicová krémová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.

Suroviny

4 kačacie stehná
240 g Lagris ryže parboiled s indiánskou ryžou
1 lyžica Podravky ochucovadla
olivový olej
200 ml kuracieho vývaru
200 ml červeného vína
šťava z 2 pomarančov
maslo
Na ozdobu:
medovka
pomaranč
brusnice

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Mäso umyjeme a osušíme, posypeme Podravka ochucovadlom a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 8 minút.
  • 2 Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno, vývar a šťavu z pomarančov a znovu krátko povaríme.
  • 3 Podávame s ryžou pripravenou podľa návodu.

Porcia

Ozdobíme medovkou, brusnicami, pomarančom a podávame.

Malé tajomstvá

Na zjemnenie omáčky môžeme použiť maslo, ktoré pridáme na konci varenia.

Zdieľať s priateľmi