Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kalamáre plnené listami červenej čakanky

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Teplý zeleninový šalát
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie fajitas
Sendviče z vajíčok a s lososom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Caponata a lá Podravka
Jaipur kari
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kuracie prsia pečené v rúre
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morčacie rolky s ryžou
Ovocný šalát s kuracinou
Zeleninové rizoto so slaninou
Slepačia polievka s knedličkami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pikantné bravčové závitky
Opekaná zelenina
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Papriky plnené rizotom
Ražniči z mletého mäsa
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kura na sladko
Teľacia roláda
Morčacie prsia s jablkami
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rýchle lasagne
Paradajková polievka s bazalkou
Špagety zo Stredomoria
Plnené kuracie stehná
Ryžové guľôčky
Okúzľujúce letné kurča
Polievka s mäsovými guličkami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Hovädzí steak so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s krevetami
Grilované kuracie prsia
Rolky z roštenky so zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Zeleninové špízy
Morčacina s citrónom a oreganom
Rezne s chutnou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Kačica na pomarančoch
Viac receptov pre túto náladu

Plnené kalamáre podávané s uvarenými zemiakmi a špenátom, pokvapkané kvalitným olivovým olejom vyvolajú pravú Stredomorskú atmosféru pri vašom stole.

Suroviny

600 g veľkých kalamárov, očistených
100 g listov červenej čakanky
100 g cibule
50 g prosciutta
100 ml olivového oleja
1 strúčik cesnaku
25 ml dezertného alebo portského vína
soľ
čierne korenie
1 čajová lyžička Podravka ochucovadla Stredomorie
1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu
50 g čerstvého listového špenátu (alebo švajčiarskeho mangoldu, podľa chuti)
800 g zemiakov
3 polievkové lyžice olivového oleja
soľ

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Najskôr očistíme a opláchneme kalamáre.
  • 2 Následne si pripravíme plnku. Cibuľu opečieme v panvici dozlata, pridáme nakrájané chápadlá kalamárov, najemno nakrájané prosciutto, jeden strúčik pretlačeného cesnaku, Podravku Stredomorie, dezertné alebo portské víno a čierne korenie. Varíme, kým všetko nezmäkne. Necháme trochu vychladnúť a pridáme nastrúhaný parmezán.
  • 3 Potom naplníme kalamáre. Do stredu listu červenej čakanky pridáme jednu lyžicu plnky, preložíme a pevne zavinieme. Takto naplnenú čakanku vložíme do kalamára, ktorého otvor uzavrieme špáradlom.
  • 4 Použijeme zostávajúci olivový olej a kalamáre na miernom ohni osmažíme na panvici.
  • 5 Po vybratí kalamárov z panvice ju môžete deglazovať použitím trošky vína.
  • 6 Plnené kalamáre podávame s uvarenými zemiakmi a špenátom, ktoré pokvapkáme olivovým olejom.

Malé tajomstvá

Dajte pozor, aby ste kalamáre neprevarili, mohli by veľmi stvrdnúť. Aby ste tomu predišli, ošúpte a najemno nasekajte jedno kiwi a premiešajte ho so surovými kalamármi a nechajte marinovať 30 minút. Kalamáre potom opláchnite a pokračujte ako je uvedené v recepte vyššie.

Zdieľať s priateľmi