Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Okúzľujúce letné kurča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ovocný šalát s kuracinou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pečený losos v medovej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Sendviče z vajíčok a s lososom
Ražniči z mletého mäsa
Paradajková polievka s bazalkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Morčacie rolky s ryžou
Šošovicová krémová polievka
Mäsová roláda a lá pahreba
Morčacie prsia s jablkami
Jaipur kari
Grilované kuracie prsia
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Zeleninové špízy
Opekaná zelenina
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Plnené kuracie stehná
Papriky plnené rizotom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kačica na pomarančoch
Kura na sladko
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto so slaninou
Caponata a lá Podravka
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teplý zeleninový šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Hovädzí steak so zeleninou
Teľacia roláda
Morčacina s citrónom a oreganom
Špagety zo Stredomoria
Nové zemiaky s Ajvarom
Rezne s chutnou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Slepačia polievka s knedličkami
Polievka s mäsovými guličkami
Ryžové guľôčky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Rýchle lasagne
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Šalát s krevetami
Viac receptov pre túto náladu

Tieto jednoduché košíčky z lístkového cesta phyllo plnené zmesou jemnej bielej ryby a zeleniny sa stanú chutnou súčasťou vašej večere na vianočnom posedení.

Suroviny

1 balenie mrazeného lístkového cesta (500 gramov)
1 vaječný žĺtok
100 g cibule
250 g filiet z bielej ryby
100 g švajčiarskeho mangoldu
100 g paradajok
100 g kapie
2 strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
30 g hrozienok
4 polievkové lyžice olivového oleja
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrajovačkami vykrojíme 8 koliesok s priemerom 9 cm. Do štyroch vykrojených koliesok z cesta vykrojíme menšou vykrajovačkou kruh. Na plech položíme 4 plné kolieska a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na ne položíme zvyšné 4 kolieska s vykrojeným stredom. Košíky pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C (plynový stupeň 7) po dobu približne 15 minút.
  • 2 Cibuľu a kapiu nakrájame na kocky. V panvici osmažíme spolu na 2 polievkových lyžiciach olivového oleja. Pridáme pretlačený cesnak, na kocky nakrájané paradajky, hrozienka a jednu lyžicu Podravky. Podľa potreby podlejeme trochou vody a necháme povariť asi 10 až 15 minút alebo do uvarenia. Pridáme nasekaný švajčiarsky mangold a petržlenovú vňať a zamiešame.
  • 3 Rybu nakrájame na pásiky a na panvici osmažíme na zostávajúcom olivovom oleji. Pridáme uvarenú zeleninu a premiešame.
  • 4 Upečené košíčky naplníme zmesou ryby a zeleniny a podávame.

Malé tajomstvá

Cibuľu nakrájame na kolieska a posypeme soľou, aby sme zvýraznili jej sladkú chuť a osmažíme ju do zlata. Chrumkavé cibuľové kolieska vyzerajú a chutia výborne ako súčasť týchto košíčkov plnených rybou a zeleninou.

Zdieľať s priateľmi