Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kotlovina

Hovädzí steak so zeleninou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Polievka z bôbu
Voňavé pečené zemiaky
Pikantné bravčové závitky
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Párky v slanine
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pivný guláš
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilovaný hamburger
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pochúťka s Ajvarom
Morčací hamburger
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčacie prsia s jablkami
Kura na pive
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Carbonara so špenátom
Pizza v zemiakoch
Hŕstková polievka s paradajkami
Kurací paprikáš
Medové teľacie kotlety
Zemiakové placky
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rybárov guláš
Morčacie rolky s ryžou
Chilli con carne
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Grilovaná krkovička
Kačica na pomarančoch
Lasagne z panvice
Grilované rebierka
Rýchle lasagne
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Špagety s cuketou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Netradičný hamburger
Sladká bravčová panenka
Kura na pivovej fľaši
Jaipur kari
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Fish&Chips v tortille
Rezne s chutnou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kura na sladko
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Klasický burger
Hubový guľáš
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Zeleninové chipsy
Medailónky s hnedou ryžou
Kurča na bielom víne
Mäsové guľky s omáčkou
Papriky plnené rizotom
Kuracie prsia pečené v rúre
Viac receptov pre túto náladu

Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje vo viniciach alebo na iných stretnutiach pod holým nebom. Základom sú bravčové kotlety, ale aj kuracina, klobása alebo riečna ryba obalená v kukuričnej múke.

Suroviny

400 g bravčových kotliet (4 kusy)
4 kusy kuracieho mäsa (podľa vašej chuti)
ochucovadlo
0,5 dl oleja
4 klobásy na grilovanie
150 g cibule
100 g čerstvých paprík
150 g čerstvých paradajok
1 malá chilli paprička
1 sušený bobkový list
2 strúčiky cesnaku
6 dl vody
soľ
čierne mleté korenie
1 dl bieleho vína

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby

  • 1 Kotlety a kuracinu posypeme soľou, korením a Podravka ochucovadlom a necháme postáť na chladnom mieste približne 30 minút.
  • 2 Vo väčšej nádobe (kotlíku), v ktorej budeme pripravovať kotlovinu, dobre rozohrejeme olej.
  • 3 Pridáme kotlety, kuracinu, klobásky, opečieme ich, odložíme bokom a udržujeme v teple.
  • 4 Do toho istého oleja dáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, varíme približne 5 minút a občas podlievame teplou vodou. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a varíme ešte 2 minúty.
  • 5 Pridáme mäso, podlejeme zostávajúcou vodou, pridáme bobkový list, Podravka ochucovadlo a korenie podľa potreby a varíme, dokým nie je mäso mäkké.
  • 6 Pred koncom pridáme víno, krátko povaríme a zložíme z ohňa.

Porcia

Podávame s uvarenými zemiakmi a chlebom.

Zdieľať s priateľmi