Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kura na sladko

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Pečený losos v medovej omáčke
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kačica na pomarančoch
Nové zemiaky s Ajvarom
Penne so špargľovou omáčkou
Papriky plnené rizotom
Ryžové guľôčky
Caponata a lá Podravka
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie fajitas
Rýchle lasagne
Ovocný šalát s kuracinou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Šošovicová krémová polievka
Ražniči z mletého mäsa
Jaipur kari
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Grilované kuracie prsia
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Slepačia polievka s knedličkami
Hovädzí steak so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rezne s chutnou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Špagety zo Stredomoria
Teľacia roláda
Morčacie prsia s jablkami
Paradajková polievka s bazalkou
Opekaná zelenina
Mäsová roláda a lá pahreba
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Pikantné bravčové závitky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Zeleninové rizoto so slaninou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Plnené kuracie stehná
Teplý zeleninový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Morčacie rolky s ryžou
Šalát s krevetami
Polievka s mäsovými guličkami
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Honosná rodinná večera pozostávajúca z pečeného kuraťa a vynikajúcich pečených jabĺk..

Suroviny

1 celé surové kura (1.2 kg)
1 Podravka na zlaté kurča
soľ
2 polievkové lyžice oleja na varenie
2 čajové lyžičky medu
čierne korenie
800 g jabĺk
2 polievkové lyžice šťavy z citróna
50 ml bieleho vína

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby100 min

  • 1 Kura očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou, následne osušíme papierovými utierkami. Posypeme Podravkou na zlaté kurča, votrieme do kuraťa z vonkajšej aj vnútornej strany. Kura premiestnime do pekáča. Zmiešame olej, med a štipku mletého čierneho korenia a zmesou potrieme kožu celého kuraťa.
  • 2 Jablká nakrájame na mesiačiky a odstránime z nich jadierka, šťavu z citróna nalejeme na jablká a pred vložením do pekáča necháme krátko odstáť.
  • 3 Pečieme v rúre vyhriatej na 350 stupňov farenheita/180 °C/plynový stupeň 4 približne 90 minút. Kura pravidelne kontrolujeme a oblievame výpekom alebo trochou vody.
  • 4 Podávame s pečenými jablkami a zeleninou podľa vlastného výberu.

Malé tajomstvá

Vynikajúcu omáčku pripravíte, keď z niektorých pečených jabĺk odstránite šupku a rozmixujte ich spolu s trochou šťavy z výpeku. Keď do dutiny kuraťa vložíte prekrojený citrón, bude mäso po upečení ešte jemnejšie a šťavnatejšie.

Zdieľať s priateľmi