Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kura na sladko

Morčacie rolky s ryžou
Kotlovina
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Rybárov guláš
Zeleninové chipsy
Grilované rebierka
Špagety s cuketou
Kurča na bielom víne
Klasický burger
Chilli con carne
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Polievka z bôbu
Papriky plnené rizotom
Netradičný hamburger
Grilovaný hamburger
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Fish&Chips v tortille
Jaipur kari
Párky v slanine
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Pivný guláš
Kuracie prsia pečené v rúre
Medailónky s hnedou ryžou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kura na pive
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Hubový guľáš
Mäsové guľky s omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Kura na pivovej fľaši
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Lasagne z panvice
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Voňavé pečené zemiaky
Grilovaná krkovička
Medové teľacie kotlety
Morčacie prsia s jablkami
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Rezne s chutnou omáčkou
Morčací hamburger
Pochúťka s Ajvarom
Sladká bravčová panenka
Rolky z roštenky so zeleninou
Rýchle lasagne
Kačica na pomarančoch
Pizza v zemiakoch
Carbonara so špenátom
Hovädzí steak so zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Jahňacie so šalviovým medom
Pikantné bravčové závitky
Kurací paprikáš
Zemiakové placky
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Hŕstková polievka s paradajkami
Viac receptov pre túto náladu

Honosná rodinná večera pozostávajúca z pečeného kuraťa a vynikajúcich pečených jabĺk..

Suroviny

1 celé surové kura (1.2 kg)
1 Podravka na zlaté kurča
soľ
2 polievkové lyžice oleja na varenie
2 čajové lyžičky medu
čierne korenie
800 g jabĺk
2 polievkové lyžice šťavy z citróna
50 ml bieleho vína

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby100 min

  • 1 Kura očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou, následne osušíme papierovými utierkami. Posypeme Podravkou na zlaté kurča, votrieme do kuraťa z vonkajšej aj vnútornej strany. Kura premiestnime do pekáča. Zmiešame olej, med a štipku mletého čierneho korenia a zmesou potrieme kožu celého kuraťa.
  • 2 Jablká nakrájame na mesiačiky a odstránime z nich jadierka, šťavu z citróna nalejeme na jablká a pred vložením do pekáča necháme krátko odstáť.
  • 3 Pečieme v rúre vyhriatej na 350 stupňov farenheita/180 °C/plynový stupeň 4 približne 90 minút. Kura pravidelne kontrolujeme a oblievame výpekom alebo trochou vody.
  • 4 Podávame s pečenými jablkami a zeleninou podľa vlastného výberu.

Malé tajomstvá

Vynikajúcu omáčku pripravíte, keď z niektorých pečených jabĺk odstránite šupku a rozmixujte ich spolu s trochou šťavy z výpeku. Keď do dutiny kuraťa vložíte prekrojený citrón, bude mäso po upečení ešte jemnejšie a šťavnatejšie.

Zdieľať s priateľmi