Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Kuracie fajitas
Cviklové krupoto s bielou rybou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Teplý zeleninový šalát
Morčacie rolky s ryžou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ryžové guľôčky
Kačica na pomarančoch
Rýchle lasagne
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Špagety zo Stredomoria
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Šošovicová krémová polievka
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Jaipur kari
Mäsová roláda a lá pahreba
Morčacina s citrónom a oreganom
Okúzľujúce letné kurča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Hovädzí steak so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Morčacie prsia s jablkami
Teľacia roláda
Opekaná zelenina
Ražniči z mletého mäsa
Slepačia polievka s knedličkami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Rezne s chutnou omáčkou
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Penne so špargľovou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Plnené kuracie stehná
Sendviče z vajíčok a s lososom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Caponata a lá Podravka
Papriky plnené rizotom
Šalát s krevetami
Chrumkavé pečené zemiaky
Rolky z roštenky so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Paradajková polievka s bazalkou
Kura na sladko
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilované kuracie prsia
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi