Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Paradajková polievka s bazalkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka s mäsovými guličkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Šalát s krevetami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kačica na pomarančoch
Kuracie fajitas
Chrumkavé pečené zemiaky
Morčacie rolky s ryžou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Zeleninové špízy
Šošovicová krémová polievka
Rýchle lasagne
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Teľacia roláda
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové rizoto so slaninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Penne so špargľovou omáčkou
Opekaná zelenina
Hovädzí steak so zeleninou
Jaipur kari
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pikantné bravčové závitky
Teplý zeleninový šalát
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ovocný šalát s kuracinou
Plnené kuracie stehná
Ryžové guľôčky
Papriky plnené rizotom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kura na sladko
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z mletého mäsa
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Caponata a lá Podravka
Pečený losos v medovej omáčke
Slepačia polievka s knedličkami
Morčacie prsia s jablkami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované kuracie prsia
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi