Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Kura na sladko
Papriky plnené rizotom
Jaipur kari
Pikantné bravčové závitky
Teplý zeleninový šalát
Opekaná zelenina
Morčacie prsia s jablkami
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Ryžové guľôčky
Grilované kuracie prsia
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Morčacie rolky s ryžou
Caponata a lá Podravka
Rýchle lasagne
Zeleninové špízy
Polievka s mäsovými guličkami
Ražniči z mletého mäsa
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Kačica na pomarančoch
Nové zemiaky s Ajvarom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Plnené kuracie stehná
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Paradajková polievka s bazalkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Špagety zo Stredomoria
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Šošovicová krémová polievka
Šalát s krevetami
Slepačia polievka s knedličkami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Ovocný šalát s kuracinou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracie fajitas
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Hovädzí steak so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Teľacia roláda
Rolky z roštenky so zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Viac receptov pre túto náladu

Šošovica, špenát a tekvica sa perfektne hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Suroviny

1 kg kuracích stehien
1 lyžica Podravka ochucovadla
2 lyžice Ajvaru pikant Podravka
800 g muškátovej tekvice
60 g šošovice Lagris
200 g mangoldu alebo špenátu
1 čerstvá zelená čili paprička
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky rasce
1/2 lyžičky kurkumy
petržlen
olivový olej
citrónová šťava

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby70 min

  • 1 Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  • 2 Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  • 3 Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  • 4 Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  • 5 Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • 6 Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

Tip

Špenát a šošovicu, ktorá slúži ako príloha, môžete podávať s jogurtom a kuracinu môžete pred podávaním pokvapkať citrónovou šťavou.

Porcia

Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Zdieľať s priateľmi