Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Mäsová roláda a lá pahreba

Plnené kuracie stehná
Teplý zeleninový šalát
Hovädzí steak so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Špagety zo Stredomoria
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie prsia pečené v rúre
Ražniči z mletého mäsa
Cviklové krupoto s bielou rybou
Chrumkavé pečené zemiaky
Šalát s krevetami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Rezne s chutnou omáčkou
Grilované kuracie prsia
Jaipur kari
Kura na sladko
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečený losos v medovej omáčke
Caponata a lá Podravka
Pikantné bravčové závitky
Okúzľujúce letné kurča
Opekaná zelenina
Slepačia polievka s knedličkami
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Rýchle lasagne
Zeleninové rizoto so slaninou
Morčacie prsia s jablkami
Paradajková polievka s bazalkou
Penne so špargľovou omáčkou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Nové zemiaky s Ajvarom
Šošovicová krémová polievka
Kuracie fajitas
Zeleninové špízy
Polievka s mäsovými guličkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Morčacina s citrónom a oreganom
Kačica na pomarančoch
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Teľacia roláda
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Ryžové guľôčky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Papriky plnené rizotom
Viac receptov pre túto náladu

V hostinci “Feniks” vo Viškove nad mestom Rijeka, kuchár Živko Miošić na starobylom ohnisku pripravuje jedlá z rôznych druhov mäsa v pahrebe. Pretože dnes už málokto môže pripravovať jedlá takýmto spôsobom, v kuchyni Podravka je receptúra tohto jedla prispôsobená príprave v modernej kuchyni.

Suroviny

2 kg teľacieho mäsa
4 lyžice oleja
60 g suchej údenej slaniny (panceta)
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
čierne korenie
soľ
2 kg zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadlo

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 8 osoby110 min

  • 1 Slaninu, petržlenovú vňať a cesnak nasekajte nadrobno, pridajte Podravku, podľa chuti trochu citrónovej šťavy a všetko dobre premiešajte.
  • 2 Mäso vytvarujte do tvaru veľkého rezňa. Naklepte ho, trochu ho posoľte a pokoreňte. Potrite ho pripravenou zmesou a zrolujte. Roládu zviažte niťou a posoľte.
  • 3 Na plech, ktorý tu nahrádza pahrebu dajte olej a zemiaky nakrájané na hrubšie kolieska. Posoľte ho, pokoreňte a zamiešajte.
  • 4 Na zemiaky položte pripravenú roládu, dobre priklopte, alebo pokryte alobalom.
  • 5 Pečte v rúre predhriatej na 200°C. Keď je roláda do polovice upečená, otočte je, podľa potreby podlejte trochou vody a ďalej pokračujte s pečením prikrytej rolády. Celkové pečenie trvá hodinu a pol.

Tip

Teľacie mäso môžete nahradiť aj jahňacinou, alebo bravčovinou.

Porcia

Z upečenej rolády odmotajte niť, narežte ju na kolieska a podávajte so zemiakmi a s ľubovoľným šalátom.

Malé tajomstvá

Počas pečenia je dôležité dobré upevnenie alobalu k okrajom plechu, aby sa mäso nadmerne nesušilo.

Zdieľať s priateľmi