Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Mäsové guľky s omáčkou

Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kura na pivovej fľaši
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Morčacie prsia s jablkami
Papriky plnené rizotom
Kura na sladko
Zeleninové chipsy
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Lasagne z panvice
Fish&Chips v tortille
Rybárov guláš
Voňavé pečené zemiaky
Nové zemiaky s Ajvarom
Carbonara so špenátom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Hovädzí steak so zeleninou
Medailónky s hnedou ryžou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Chilli con carne
Medové teľacie kotlety
Polievka z bôbu
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Morčací hamburger
Klasický burger
Grilovaný hamburger
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Pizza v zemiakoch
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Zemiakové placky
Hŕstková polievka s paradajkami
Pivný guláš
Hubový guľáš
Jahňacie so šalviovým medom
Grilovaná krkovička
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pochúťka s Ajvarom
Kačica na pomarančoch
Jaipur kari
Rolky z roštenky so zeleninou
Rýchle lasagne
Párky v slanine
Grilované rebierka
Kurací paprikáš
Morčacie rolky s ryžou
Kurča na bielom víne
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Netradičný hamburger
Sladká bravčová panenka
Pikantné bravčové závitky
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Teľacie kotlety so zeleninou
Špagety s cuketou
Kura na pive
Kotlovina
Viac receptov pre túto náladu

Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.

Suroviny

400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
1 vajce
60 g cibule
2 pretlačené strúčiky cesnaku
1 lyžica strúhanky
čierne korenie mleté
soľ
1/4 lyžičky sušeného tymiánu
1 lyžička Podravka ochucovadla
Na omáčku:
3 lyžice olivového oleja
1 pretlačený strúčik cesnaku
390 g Podravka krájaných paradajok
100 ml Podravka pasírovaných paradajok
100 ml červeného vína
1 lyžička cukru
1/4 lyžičky mletého chilli
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
čerstvá bazalka
soľ
400 g Podravka špagiet

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby55 min

  • 1 Mäso zmiešame s vajcom, najemno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, strúhankou, korením, tymiánom, Podravka ochucovadlom a troškou soli. Poriadne premiešame a necháme cca 20 min v chladničke odležať, aby sa chute poriadne prepojili.
  • 2 Zo zmesi vytvarujeme guľky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
  • 3 Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a zalejeme krájanými paradajkami Podravka. Varíme na miernom ohni približne 10 minút a potom pridáme pasírované paradajky Podravka, víno, cukor, chilli a hovädzí bujón Podravka.
  • 4 Aj naďalej varíme, aby sme dostali omáčku a podľa potreby dochutíme soľou. Hotovú omáčkou zmiešame s upečenými guľkami.
  • 5 Podravka špagety uvaríme podľa návodu a scedíme ich.

Tip

Guľky môžu byť veľké ako orech alebo aj väčšie, podľa vašej chuti. Veľkosti však prispôsobte aj dĺžku pečenia.

Porcia

Mäsové guľky podávame spolu s omáčkou a špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou.

Zdieľať s priateľmi