Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Medailónky s hnedou ryžou

Sladká bravčová panenka
Medové teľacie kotlety
Jahňacie so šalviovým medom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Morčacie prsia s jablkami
Grilované rebierka
Pikantné bravčové závitky
Morčacie rolky s ryžou
Kura na pivovej fľaši
Kurací paprikáš
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Papriky plnené rizotom
Polievka z bôbu
Párky v slanine
Špagety s cuketou
Nové zemiaky s Ajvarom
Hŕstková polievka s paradajkami
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kotlovina
Zemiakové placky
Chilli con carne
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Carbonara so špenátom
Jaipur kari
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Voňavé pečené zemiaky
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Hovädzí steak so zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Pizza v zemiakoch
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Lasagne z panvice
Fish&Chips v tortille
Rezne s chutnou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pivný guláš
Rýchle lasagne
Klasický burger
Kura na pive
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Rybárov guláš
Pochúťka s Ajvarom
Kurča na bielom víne
Zeleninové chipsy
Bravčové kotlety s kuskusom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Grilovaný hamburger
Morčací hamburger
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kura na sladko
Grilovaná krkovička
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Netradičný hamburger
Rolky z roštenky so zeleninou
Hubový guľáš
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

Suroviny

800 g teľacích rezňov (nakrájaných na 2cm hrubé medailónky)
250 g šampiňónov
300 g Lagris ryže basmati
100 g cibule
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
50 ml olivového oleja
2 cukety
1 mrkva
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Lagris ryžu basmati uvaríme podľa návodu a scedíme.
  • 2 Zohrejeme olivový olej, na ktorý poukladáme medailónky a opečieme ich dozlatista. Medailónky zľahka osolíme, okoreníme a dáme ich na teplé miesto.
  • 3 Na ten istý olej dáme najemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju, aby bola sklovitá.
  • 4 Pridáme nastrúhanú mrkvu, cukety nakrájané na kocky a šampiňóny nakrájané na polovice. Všetko krátko opražíme, pridáme trochu vody a hovädzí bujón Podravka.
  • 5 Potom primiešame ryžu a necháme ju, aby nasiakla šťavu a zmäkla.

Tip

Ak máte radi teľací rezeň z vonku jemne zapečený, ale vo vnútri ružový, opečte ho na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridajte kocku masla a po chvíli mäso otočte, aby sa maslom pekne obalilo. Potom ho odložte na teplé miesto a pokračujte ďalej v príprave receptu.

Porcia

Teľacie medailónky podávame s ryžou a s obľúbeným šalátom.

Zdieľať s priateľmi