Ponuka Vyhľadať

Tieto malé mäsové guľky pripravené na ražni potešia všetkých fanúšikov grilovania a inšpirujú k preskúmaniu a ochutnaniu mnohých spôsobov, s ktorými je možné skombinovať chutné mäso a zeleninu pripravené spolu na ražni.

Suroviny

1 kg mletého bravčového mäsa
100 g cibule
1 čili paprička
2 strúčiky cesnaku
1 Podravka na bravčové mäso
50 ml bieleho vína
4 polievkové lyžice oleja

Použili sme

Podravka NATUR Grill Classic

Podravka NATUR Grill Classic

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 8 osoby60 min

  • 1 Mleté bravčové mäso zmiešame spolu s najemno nakrájanou cibuľou, nasekanou čili papričkou, pretlačeným cesnakom a Podravkou na bravčové mäso. Zmes zvlhčíme trochou suchého bieleho vína a premiešame, kým sa všetko nespojí. Necháme odstáť v chlade po dobu 30 minút.
  • 2 Rukami vytvarujeme drobné guľky, každú napichneme na ražeň a mierne sploštíme. Panvicu zľahka pomažeme olejom a na strednom plameni mäsové guľky osmažíme. Rovnako môžeme mäsové guľky poukladať na pekáč vystlaný papierom na pečenie a upiecť v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu 20 až 30 minút.
  • 3 Ako prílohu k mini guľkám z bravčového mäsa pripraveným na ražni, podávame v celku upečené zemiaky a jednoduchý šalát s dressingom.

Malé tajomstvá

Rovnaký spôsob môžete použiť aj na prípravu čevapčiči (ktoré majú podlhovastý tvar), hamburgerových fašírok alebo šiš-kebabov.

Zdieľať s priateľmi