Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Morčacie rolky s ryžou

Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Lasagne z panvice
Hubový guľáš
Kotlovina
Rýchle lasagne
Rezne s chutnou omáčkou
Rybárov guláš
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Mäsové guľky s omáčkou
Hovädzí steak so zeleninou
Jaipur kari
Medailónky s hnedou ryžou
Kuracie prsia pečené v rúre
Pizza v zemiakoch
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kurča na bielom víne
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kura na pive
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Polievka z bôbu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Špagety s cuketou
Zemiakové placky
Sladká bravčová panenka
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Hŕstková polievka s paradajkami
Jahňacie so šalviovým medom
Pochúťka s Ajvarom
Klasický burger
Morčacie prsia s jablkami
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Kačica na pomarančoch
Fish&Chips v tortille
Netradičný hamburger
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Zeleninové chipsy
Pivný guláš
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Párky v slanine
Chilli con carne
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kura na sladko
Medové teľacie kotlety
Papriky plnené rizotom
Voňavé pečené zemiaky
Pikantné bravčové závitky
Grilovaná krkovička
Bravčové kotlety s kuskusom
Morčací hamburger
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Carbonara so špenátom
Grilovaný hamburger
Grilované rebierka
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kura na pivovej fľaši
Kurací paprikáš
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí. Ak k tomu pridáte vôňu basmati ryže, o prevoňanú kuchyňu máte postarané!

Suroviny

4 plátky morčacích pŕs
150 g šunky
čerstvý špenát
5 dcl vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
400 g Lagris ryže Basmati
špenát
restovaná cibuľa
drvený cesnak
soľ
pažítka
hrášok na ozdobenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Plátky mäsa naklepeme, okoreníme, obložíme šunkou a špenátom a zvinieme do roliek, ktoré spojíme špajdlou alebo špáradlom a krátko restujeme na oleji.
  • 2 Kocku zeleninového bujónu vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty. Mäso dusíme za občasného podlievania vývarom.
  • 3 Do uvarenej ryže Basmati vmiešame špenát a restovanú cibuľu s cesnakom.

Porcia

Podávame ozdobené hráškom alebo pažítkou.

Malé tajomstvá

Na podlievanie mäsa môžeme miesto vývaru použiť biele víno.

Zdieľať s priateľmi