Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Opekaná zelenina

Hríbová mrvenička
Strukovinový šalát so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Polievka z rukoly a kreviet
Ražniči z lososa
Gyros šalát
Farebný jarný šalát
Tabouleh
Tuniakový šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Letné zeleninové ragú
Ravioly so šalviou
Špagety zo Stredomoria
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Pochúťka s Ajvarom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Biela ryba s kuskusom
Ochutená ryža
Paradajkové košíčky so pšenom
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Rizoto na španielsky spôsob
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Grilované paradajky
Vyprážaný syr
Sójový šalát s tuniakom
Cestovinový šalát so surimi
Zeleninové špízy
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie prsia pečené v rúre
Mrkvová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniak so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované tofu
Ružičková polievka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Mäsové guľky s omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Paradajková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šošovicová krémová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ryžové guľôčky
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi