Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Opekaná zelenina

Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniak so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Grilované paradajky
Farebný jarný šalát
Paradajková polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Mrkvová polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Polievka z rukoly a kreviet
Losos s cuketovou krustou
Polievka z fazuľových strukov
Strukovinový šalát so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Caponata a lá Podravka
Špagety zo Stredomoria
Pochúťka s Ajvarom
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tabouleh
Teplý zeleninový šalát
Vyprážaný syr
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ravioly so šalviou
Ražniči z lososa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Biela ryba s kuskusom
Cestovinový šalát so surimi
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Ochutená ryža
Grilované tofu
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové špízy
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie prsia pečené v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ružičková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny na stredomorský spôsob
Gyros šalát
Letné zeleninové ragú
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hríbová mrvenička
Ryžové guľôčky
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Viac receptov pre túto náladu

Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojho stereotypu. Musíte vyskúšať!

Suroviny

1 fenikel
100 g malých paradajok
100 g cukety
100 g špargle
40 g zelených olív
150 g špenátu
3 vajcia
50 ml smotany
1 lyžička Podravka ochucovadla
60 g masla
40 g syra
soľ
čierne korenie mleté
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
  • 2 Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Pridáme paradajky nakrájané na plátky, Podravka ochucovadlo, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
  • 4 Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.

Tip

Fenikel je bohatý na esenciálne oleje, ale ak ho použijete do nejakých zeleninových jedál, rátajte s tým, že to jedlo bude poriadne aromatické. Plátky feniklu môžete použiť do nátierok, šalátov, ale aj do rybacích jedál.

Porcia

Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi