Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajková polievka s bazalkou

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Caponata a lá Podravka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Treska so zeleninou
Paradajková polievka
Šošovicová krémová polievka
Paella s kuracím mäsom
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rizoto na španielsky spôsob
Bohatá jesenná polievka
Kuracie fajitas
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Treska s vajíčkovým šalátom
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Losos s cuketovou krustou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Opekaná zelenina
Špargľová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Stredomorská frittata
Biela treska
Sójový šalát s tuniakom
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cuketové jednohubky
Oranžové rizoto
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované tofu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teplý zeleninový šalát
Mediteránska rapsódia
Tuniakový šalát
Krevety na zeleninovom lôžku
Špagety zo Stredomoria
Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Tuniak so zeleninou
Stredomorský šalát
Gyros šalát
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tabouleh
Šalát z grilovanej zeleniny
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi