Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Paradajková polievka s bazalkou

Paradajkové košíčky so pšenom
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tuniak so zeleninou
Ryžové guľôčky
Kuracie prsia pečené v rúre
Paradajková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Gyros šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ravioly so šalviou
Letné zeleninové ragú
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Vyprážaný syr
Opekaná zelenina
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Lahodné pečené zemiaky
Šošovicová krémová polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Špagety zo Stredomoria
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Losos s cuketovou krustou
Grilované paradajky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové špízy
Caponata a lá Podravka
Farebný jarný šalát
Biela ryba s kuskusom
Cestovinový šalát so surimi
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Strukovinový šalát so zeleninou
Ružičková polievka
Ražniči z lososa
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Mrkvová polievka
Hríbová mrvenička
Rizoto na španielsky spôsob
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Polievka z rukoly a kreviet
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát z grilovanej zeleniny
Sójový šalát s tuniakom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ochutená ryža
Mäsové guľky s omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teplý zeleninový šalát
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Tabouleh
Pochúťka s Ajvarom
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Viac receptov pre túto náladu

Milovníci paradajok budú mať z tejto lahodnej polievky veľký kulinársky zážitok.

Suroviny

500 g pasírovaných paradajok Podravka
300 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 lyžička Podravka ochucovadla
2 lyžičky mletého čierneho korenia
bazalka čerstvá/sušená
2 lyžice olivového oleja
Na knedličky:
3 lyžice pšeničnej múky
1 vajce
soľ

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Pasírované paradajky a vodu necháme zvariť. Keď sa začnú variť, znížime oheň, pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo, bazalku a varíme cca 10 minút na miernom ohni a zakryté pokrievkou.
  • 2 Pripravíme si cesto na knedličky zmiešaním múky, vajca a soli.
  • 3 Lyžičkou naberajte knedličky a dávajte ich do variacej sa polievky. Znížte oheň, zakryte hrniec a povarte polievku ešte 5 minút.

Tip

Namiesto knedličiek môžete použiť uvarenú ryžu.

Porcia

Nakoniec okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a podávame.

Zdieľať s priateľmi