Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Paradajkové košíčky so pšenom

Paella s kuracím mäsom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové špízy
Strukovinový šalát so zeleninou
Gyros šalát
Kuracie fajitas
Šošovicová krémová polievka
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Teplý zeleninový šalát
Grilované tofu
Caponata a lá Podravka
Mediteránska rapsódia
Stredomorská frittata
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečený losos v medovej omáčke
Špargľová polievka
Letné zeleninové ragú
Tuniak so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Biela treska
Oranžové rizoto
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Morčacina s citrónom a oreganom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Stredomorský šalát
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Opekaná zelenina
Šalát z grilovanej zeleniny
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Losos s cuketovou krustou
Krevety na zeleninovom lôžku
Cuketové jednohubky
Jaipur kari
Tuniakový šalát
Tabouleh
Zeleninové rizoto so slaninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety zo Stredomoria
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ražniči z lososa
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Suroviny

8 ks "mäsitých" paradajok
200 g Lagris pšena
1 vajce
olej
150 g šampiňónov
1 cibuľa
2 lyžice masla
farebné papriky
1 PL Podravky ochucovadlo Stredomorie
soľ
mleté korenie
Na ozdobu:
mozarella
pažítka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.
  • 2 Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.
  • 3 Posypeme Podravkou Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozarellou a necháme zapiecť.

Porcia

Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Malé tajomstvá

Pšeno je prirodzene bezlepkové, je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov, bielkovín a lecitínu, a preto ho doporučujeme konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Zdieľať s priateľmi