Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Paella s kuracím mäsom
Jaipur kari
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilované tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Rizoto na španielsky spôsob
Ružičková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajkové košíčky so pšenom
Sójový šalát s tuniakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniakový šalát
Šošovicová krémová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Gyros šalát
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Opekaná zelenina
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Treska so zeleninou
Biela treska
Stredomorská frittata
Paradajková polievka
Okúzľujúce letné kurča
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ražniči z lososa
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Bohatá jesenná polievka
Zeleninové špízy
Tabouleh
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniak so zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorský šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela ryba s kuskusom
Teplý zeleninový šalát
Špargľová polievka
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka s bazalkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Oranžové rizoto
Cviklové krupoto s bielou rybou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Mediteránska rapsódia
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi