Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Paradajkové košíčky so pšenom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka s bazalkou
Mediteránska rapsódia
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorská frittata
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Caponata a lá Podravka
Tabouleh
Paradajková polievka
Oranžové rizoto
Kuracie fajitas
Sójový šalát s tuniakom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Tekvicová polievka s jablkom
Špargľová polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Biela ryba s kuskusom
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Paella s kuracím mäsom
Ružičková polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečený losos v medovej omáčke
Šošovicová krémová polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Stredomorský šalát
Gyros šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Rizoto na španielsky spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Cuketové jednohubky
Losos s cuketovou krustou
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniakový šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela treska
Ražniči z lososa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Grilované tofu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Jaipur kari
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

Suroviny

Ryba:
4 veľké filety z morského pleskáča (4x250 g) alebo inej bielej morskej ryby
3 polievkové lyžice olivového oleja
180 g paradajok
2 čajové lyžičky kapár
60 g čiernych olív
soľ
mleté čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
200 g špenátu
1 konzerva bielej fazule (400 g)
25 ml extra panenského olivového oleja
soľ
korenie
50 ml octu balsamico (bieleho)

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (40x30 cm) a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravky ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  • 2 Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 15 minút.
  • 3 Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • 4 Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.

Zdieľať s priateľmi