Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Cuketové jednohubky
Stredomorský šalát
Tabouleh
Cestoviny na stredomorský spôsob
Stredomorská frittata
Biela treska
Biela ryba s kuskusom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Jaipur kari
Kuracie fajitas
Šošovicová krémová polievka
Teplý zeleninový šalát
Tuniakový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Caponata a lá Podravka
Ražniči z lososa
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Paradajkové košíčky so pšenom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Bohatá jesenná polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Mediteránska rapsódia
Strukovinový šalát so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Špargľová polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové špízy
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Gyros šalát
Treska so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované tofu
Okúzľujúce letné kurča
Paella s kuracím mäsom
Tekvicová polievka s jablkom
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ružičková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Morčacina s citrónom a oreganom
Oranžové rizoto
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi