Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Teplý zeleninový šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Mrkvová polievka
Grilované tofu
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s kuskusom
Rizoto na španielsky spôsob
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Mäsové guľky s omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Pochúťka s Ajvarom
Farebný jarný šalát
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové špízy
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Opekaná zelenina
Tuniakový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Tuniak so zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Gyros šalát
Letné zeleninové ragú
Lahodné pečené zemiaky
Ružičková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka
Vyprážaný syr
Strukovinový šalát so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Ravioly so šalviou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tabouleh
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Sójový šalát s tuniakom
Ryžové guľôčky
Morčacina s citrónom a oreganom
Ochutená ryža
Paradajkové košíčky so pšenom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Hríbová mrvenička
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Ražniči z lososa
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované paradajky
Viac receptov pre túto náladu

S takou jedinečnou rybou ako je pleskáč by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských plodov.

Suroviny

8 pleskáčov (približne 150 g)
1 Podravka na ryby
50 ml olivového oleja
12 ks olív
1 polievková lyžica kapár
500 ml smotany na šľahanie alebo smotany zriedenej pol na pol s mliekom

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Filety z pleskáča posypeme Podravkou na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  • 2 Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  • 3 Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  • 4 Prilejeme smotanu (alebo smotanu zmiešanú pol na pol s mliekom) a privedieme do varu.
  • 5 Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme sušenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Malé tajomstvá

Na ozvláštnenie chuti ryby, do panvici pred vložením ryby môžeme priliať trochu bieleho vína.

Zdieľať s priateľmi