Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Polievka z bôbu

Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Jaipur kari
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pikantné bravčové závitky
Grilovaný hamburger
Pizza v zemiakoch
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilovaná krkovička
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Medové teľacie kotlety
Medailónky s hnedou ryžou
Teľacie kotlety so zeleninou
Špagety s cuketou
Plnené kuracie stehná
Morčací hamburger
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Zeleninové chipsy
Hubový guľáš
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Párky v slanine
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kura na sladko
Lasagne z panvice
Kotlovina
Morčacie prsia s jablkami
Kurací paprikáš
Kurča na bielom víne
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Mäsové guľky s omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Morčacie rolky s ryžou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Zemiakové placky
Rolky z roštenky so zeleninou
Hovädzí steak so zeleninou
Chilli con carne
Rezne s chutnou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Bravčové kotlety s kuskusom
Voňavé pečené zemiaky
Rýchle lasagne
Hŕstková polievka s paradajkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Pochúťka s Ajvarom
Pivný guláš
Kura na pive
Carbonara so špenátom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Netradičný hamburger
Kura na pivovej fľaši
Klasický burger
Papriky plnené rizotom
Grilované rebierka
Kačica na pomarančoch
Sladká bravčová panenka
Viac receptov pre túto náladu

Lahodná krémová polievka je takisto vhodná aj ako samostatné letné jedlo, pretože chutný bôb a zemiaky zasýtia a citrón s olivovým olejom tomu dodajú sviežu chuť.

Suroviny

300 g očistených mladých bôbov
100 g obielených zemiakov
50 g cibule
20 g masla
1 lyžica Podravka ochucovadla
1 lyžička škrobu
4 lyžice citrónovej šťavy
400-500 ml vody
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Očistený bôb dáme do vriacej vody a varíme. Keď trošku zmäkne, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky.
  • 2 Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a krátko opražíme na masle. Opraženú cibuľu, uvarený bôb a zemiaky spolu s troškou vody rozmixujeme mixérom dohladka. Rozmixovanú zmes dáme naspäť do hrnca.
  • 3 Zalejeme vodou, pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, korenie, citrónovú šťavu, nasekanú pažítku a aj škrob rozrobený v troške vody. Poriadne zamiešame, krátko povaríme a po odstavení primiešame olivový olej.

Tip

Lyžicu uvareného bôbu si odložte, nerozmixujte. Potom ho môžete vmiešať do rozmixovanej polievky.

Porcia

Polievku posypeme nasekanou pažítkou a teplú podávame.

Zdieľať s priateľmi