Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Šošovicová krémová polievka
Stredomorská frittata
Ražniči z lososa
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka
Mediteránska rapsódia
Biela ryba s kuskusom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ružičková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Treska so zeleninou
Gyros šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Bohatá jesenná polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela treska
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Treska s vajíčkovým šalátom
Paella s kuracím mäsom
Grilované tofu
Sójový šalát s tuniakom
Kuracie fajitas
Okúzľujúce letné kurča
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Opekaná zelenina
Cviklové krupoto s bielou rybou
Oranžové rizoto
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto so slaninou
Letné zeleninové ragú
Jaipur kari
Tabouleh
Šalát z grilovanej zeleniny
Stredomorský šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Špargľová polievka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Špagety zo Stredomoria
Tuniakový šalát
Tuniak so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cuketové jednohubky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Strukovinový šalát so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi