Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Ražniči z mletého mäsa

Papriky plnené rizotom
Pikantné bravčové závitky
Opekaná zelenina
Teplý zeleninový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teľacia roláda
Sendviče z vajíčok a s lososom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové rizoto so slaninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Šalát s krevetami
Ovocný šalát s kuracinou
Grilované kuracie prsia
Ryžové guľôčky
Morčacie rolky s ryžou
Rezne s chutnou omáčkou
Paradajková polievka s bazalkou
Chrumkavé pečené zemiaky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rýchle lasagne
Kuracie prsia pečené v rúre
Penne so špargľovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové špízy
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Slepačia polievka s knedličkami
Kačica na pomarančoch
Mäsová roláda a lá pahreba
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Hovädzí steak so zeleninou
Jaipur kari
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Nové zemiaky s Ajvarom
Okúzľujúce letné kurča
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie fajitas
Plnené kuracie stehná
Rolky z roštenky so zeleninou
Kura na sladko
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pečený losos v medovej omáčke
Caponata a lá Podravka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Suroviny

800 g mletej teľaciny
100 g ochucovadla pikant Podravka
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice strúhanky
2 červené cibule
Ajvar jemný Podravka
olej na potretie grilu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku a všetko to spolu ešte raz a rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili a aby sa nám dali urobiť guľky.
  • 3 Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  • 4 Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Tip

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.

Porcia

Na doplnenie chuti môžete toto jedlo podávať s Ajvarom jemným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Zdieľať s priateľmi