Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Ražniči z mletého mäsa

Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Rolky z roštenky so zeleninou
Kura na sladko
Okúzľujúce letné kurča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Caponata a lá Podravka
Papriky plnené rizotom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie fajitas
Pikantné bravčové závitky
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie prsia pečené v rúre
Cviklové krupoto s bielou rybou
Nové zemiaky s Ajvarom
Opekaná zelenina
Teľacia roláda
Hovädzí steak so zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky
Polievka s mäsovými guličkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Šalát s krevetami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rezne s chutnou omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové špízy
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Plnené kuracie stehná
Paradajková polievka s bazalkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Penne so špargľovou omáčkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Ryžové guľôčky
Grilované kuracie prsia
Pečený losos v medovej omáčke
Rýchle lasagne
Ovocný šalát s kuracinou
Zeleninové rizoto so slaninou
Špagety zo Stredomoria
Morčacie prsia s jablkami
Šošovicová krémová polievka
Morčacie rolky s ryžou
Jaipur kari
Kačica na pomarančoch
Morčacina s citrónom a oreganom
Viac receptov pre túto náladu

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Suroviny

800 g mletej teľaciny
100 g ochucovadla pikant Podravka
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice strúhanky
2 červené cibule
Ajvar jemný Podravka
olej na potretie grilu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku a všetko to spolu ešte raz a rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili a aby sa nám dali urobiť guľky.
  • 3 Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  • 4 Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Tip

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.

Porcia

Na doplnenie chuti môžete toto jedlo podávať s Ajvarom jemným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Zdieľať s priateľmi