Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Rizoto na španielsky spôsob

Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ružičková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tabouleh
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Tuniakový šalát
Biela ryba s kuskusom
Paradajková polievka s bazalkou
Sójový šalát s tuniakom
Špagety zo Stredomoria
Losos s cuketovou krustou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Gyros šalát
Mäsové guľky s omáčkou
Farebný jarný šalát
Grilované paradajky
Pochúťka s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Teplý zeleninový šalát
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ravioly so šalviou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Opekaná zelenina
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilované tofu
Tuniak so zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ochutená ryža
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka
Vyprážaný syr
Tekvicová polievka s jablkom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Caponata a lá Podravka
Hríbová mrvenička
Kuracie prsia pečené v rúre
Letné zeleninové ragú
Mrkvová polievka
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ražniči z lososa
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zeleninové špízy
Ryžové guľôčky
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi