Ponuka Vyhľadať

Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.

Suroviny

250 g morčacieho mäsa
soľ
čierne korenie
100 g mladej cibuľky
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
50 g masla
100 g čerstvej červenej papriky
300 g cukety
250 g Lagris ryže arborio
20 g parmezánu
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby35 min

  • 1 Morčacie mäso nakrájame na kocky, dochutíme soľou, korením a necháme chvíľu odstáť.
  • 2 Cibuľku nakrájame na krúžky a papriku s cuketou na kocky.
  • 3 Bujónové kocky vložíme do 1 l vriacej vody a varíme 3 minúty. Morčacie mäso opečieme na polovičnom množstve masla.
  • 4 Pridáme cibuľu, papriku a cuketu. Všetko spolu krátko osmažíme, pridáme ryžu arborio.
  • 5 Ryžu podlejeme bujónovým vývarom a varíme na miernom ohni.
  • 6 Keď je ryža uvarená "al dente", zamiešame do nej zvyšné maslo.

Porcia

Posypeme parmezánom, petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdieľať s priateľmi