Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Ružičková polievka

Pečený losos v medovej omáčke
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tabouleh
Caponata a lá Podravka
Hríbová mrvenička
Ražniči z lososa
Biela ryba s kuskusom
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pochúťka s Ajvarom
Grilované tofu
Farebný jarný šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tuniak so zeleninou
Tuniakový šalát
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Mäsové guľky s omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované paradajky
Ryžové guľôčky
Sójový šalát s tuniakom
Vyprážaný syr
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Gyros šalát
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ochutená ryža
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z fazuľových strukov
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ravioly so šalviou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie prsia pečené v rúre
Paradajková polievka
Šošovicová krémová polievka
Opekaná zelenina
Mrkvová polievka
Špagety zo Stredomoria
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Letné zeleninové ragú
Zeleninové špízy
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Už od detstva sa učíme, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobme niečo pre svoje zdravie a pripravme si chutnú polievku bohatú na vitamíny.

Suroviny

500 g ružičkového kelu
2 mrkvy
1 petržlen
2 zemiaky
3 lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rasce
1 lyžica Podravky ochucovadla
soľ
petržlenová vňať

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby30 min

  • 1 Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame, ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov a odrežeme končeky.
  • 2 Do vriacej osolenej vody pridáme najprv tvrdú zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky) a rascu, necháme povariť 15 minút, potom pridáme ružičkový kel a varíme ďalších 5 minút (aby sme zachovali vitamíny, ružičkový kel nevaríme veľmi dlho).
  • 3 Pred dovarením pridáme umyté ovsené vločky, tým polievku zahustíme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, Podravkou ochucovadlom a ešte 5 minút povaríme.

Porcia

Polievku podávame horúcu.

Malé tajomstvá

Pri varení vkladáme zeleninu až do vriacej vody, pretože vo vriacej vode už nedochádza k oxidácii vitamínov.

Zdieľať s priateľmi