Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Rybárov guláš

Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Medailónky s hnedou ryžou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilovaná krkovička
Morčacie prsia s jablkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Carbonara so špenátom
Hubový guľáš
Pochúťka s Ajvarom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kurací paprikáš
Fish&Chips v tortille
Lasagne z panvice
Kura na sladko
Hŕstková polievka s paradajkami
Párky v slanine
Netradičný hamburger
Medové teľacie kotlety
Pizza v zemiakoch
Chilli con carne
Kura na pivovej fľaši
Klasický burger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Nové zemiaky s Ajvarom
Teľacie kotlety so zeleninou
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Špagety s cuketou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pivný guláš
Polievka z bôbu
Rezne s chutnou omáčkou
Kurča na bielom víne
Mäsové guľky s omáčkou
Voňavé pečené zemiaky
Kotlovina
Pikantné bravčové závitky
Grilovaný hamburger
Jahňacie so šalviovým medom
Hovädzí steak so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Bravčové kotlety s kuskusom
Zemiakové placky
Morčací hamburger
Zeleninové chipsy
Sladká bravčová panenka
Rýchle lasagne
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacie rolky s ryžou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Jaipur kari
Papriky plnené rizotom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kura na pive
Grilované rebierka
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Viac receptov pre túto náladu

Tento hustý a krémový guláš pripravený z marinovaných filiet z tresky osmažených na olivovom oleji a uvarených spolu so zemiakmi je ako stvorený na odštartovanie vašej štedrej večere.

Suroviny

1 kg filiet z tresky (alebo inej ryby podľa vlastného výberu)
600 g zemiakov
3 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
3 polievkové lyžice šťavy z citróna
150 g cibule
50 ml suchého bieleho vína
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
2 polievkové lyžice hladkej múky
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby60 min

  • 1 Rybu nakrájame, pokvapkáme šťavou z jedného citróna a posypeme 1 polievkovou lyžicou ochucovadla Podravka. Rybu marinujeme 10 minút a následne obalíme v múke.
  • 2 V panvici rozpálime olivový olej a marinovanú rybu osmažíme 5 minút z každej strany. Vyberieme z panvice a udržiavame teplé. Na zvyšnom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a zalejeme vodou tak, aby boli všetky ponorené. Varíme pri nízkej teplote 15 minút alebo kým zemiaky nezmäknú. Pridáme osmaženú rybu a pretlačený cesnak a podľa potreby ešte podlejeme vodou. Varíme ďalších 10 minút.
  • 3 Krátko pred podávaním pridáme víno a nasekanú petržlenovú vňať.

Malé tajomstvá

Na varenie použite plytkú širokú rajnicu alebo holandskú rúru (liatinový kotlík) a namiesto miešania vareškou hrncom krúžte, aby sa suroviny rovnomerne premiešali. Ak uprednostňujete hustý guláš popučte niektoré zemiaky vidličkou.

Zdieľať s priateľmi