Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Ryžové guľôčky

Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka
Grilované tofu
Zeleninové špízy
Tuniak so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Ražniči z lososa
Farebný jarný šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Hríbová mrvenička
Teplý zeleninový šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracie prsia pečené v rúre
Lahodné pečené zemiaky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Sójový šalát s tuniakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Ochutená ryža
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Mrkvová polievka
Šošovicová krémová polievka
Letné zeleninové ragú
Pochúťka s Ajvarom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Tuniakový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Polievka z rukoly a kreviet
Tekvicová polievka s jablkom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ravioly so šalviou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Gyros šalát
Vyprážaný syr
Ružičková polievka
Tabouleh
Pečený losos v medovej omáčke
Mäsové guľky s omáčkou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Grilované paradajky
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi