Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šalát s pečenými reďkovkami a medom

Polievka z fazuľových strukov
Losos s cuketovou krustou
Hríbová mrvenička
Paradajková polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pochúťka s Ajvarom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestovinový šalát so surimi
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Teplý zeleninový šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniak so zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Lahodné pečené zemiaky
Sójový šalát s tuniakom
Letné zeleninové ragú
Ravioly so šalviou
Strukovinový šalát so zeleninou
Tabouleh
Paradajková polievka s bazalkou
Ružičková polievka
Farebný jarný šalát
Ochutená ryža
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové špízy
Mäsové guľky s omáčkou
Mrkvová polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Špagety zo Stredomoria
Biela ryba s kuskusom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Vyprážaný syr
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované paradajky
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniakový šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cviklové krupoto s bielou rybou
Gyros šalát
Ryžové guľôčky
Grilované tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Opekaná zelenina
Caponata a lá Podravka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Viac receptov pre túto náladu

Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

Suroviny

300 - 350 g reďkoviek
2 lyžice medu
30 g masla
3 lyžice balsamica
1 lyžička Podravka ochucovadla
50 g valeriánky poľnej (poľníček)
50 g rukoly
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 2 osoby30 min

  • 1 Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  • 2 V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, Podravka ochucovadlo a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.
  • 3 Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220°C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.

Tip

Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.

Porcia

Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.

Zdieľať s priateľmi