Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šalát z grilovanej zeleniny

Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Tuniak so zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Strukovinový šalát so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Letné zeleninové ragú
Ražniči z lososa
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pochúťka s Ajvarom
Losos s cuketovou krustou
Lahodné pečené zemiaky
Hríbová mrvenička
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Opekaná zelenina
Gyros šalát
Grilované tofu
Mrkvová polievka
Tuniakový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Šošovicová krémová polievka
Vyprážaný syr
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajková polievka
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové špízy
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované paradajky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ochutená ryža
Farebný jarný šalát
Mäsové guľky s omáčkou
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ravioly so šalviou
Tabouleh
Rizoto na španielsky spôsob
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ryžové guľôčky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Sójový šalát s tuniakom
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi