Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šalát z grilovanej zeleniny

Morčacina s citrónom a oreganom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tuniak so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Sójový šalát s tuniakom
Ravioly so šalviou
Pochúťka s Ajvarom
Farebný jarný šalát
Ryžové guľôčky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Tuniakový šalát
Ražniči z lososa
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestovinový šalát so surimi
Tekvicová polievka s jablkom
Šošovicová krémová polievka
Polievka z fazuľových strukov
Gyros šalát
Caponata a lá Podravka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Vyprážaný syr
Grilované paradajky
Letné zeleninové ragú
Tabouleh
Ružičková polievka
Lahodné pečené zemiaky
Zeleninové špízy
Polievka z rukoly a kreviet
Paradajková polievka
Hríbová mrvenička
Mrkvová polievka
Mäsové guľky s omáčkou
Opekaná zelenina
Ochutená ryža
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela ryba s kuskusom
Teplý zeleninový šalát
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi