Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob

Strukovinový šalát so zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Caponata a lá Podravka
Vyprážaný syr
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ražniči z lososa
Mrkvová polievka
Tabouleh
Lahodné pečené zemiaky
Tuniak so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Letné zeleninové ragú
Ryžové guľôčky
Grilované paradajky
Zeleninové špízy
Ružičková polievka
Polievka z fazuľových strukov
Mäsové guľky s omáčkou
Tekvicová polievka s jablkom
Cestovinový šalát so surimi
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Losos s cuketovou krustou
Morčacina s citrónom a oreganom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Biela ryba s kuskusom
Farebný jarný šalát
Šošovicová krémová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Opekaná zelenina
Gyros šalát
Grilované tofu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Sójový šalát s tuniakom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Špagety zo Stredomoria
Polievka z rukoly a kreviet
Pochúťka s Ajvarom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tuniakový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ochutená ryža
Kuracie prsia pečené v rúre
Hríbová mrvenička
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Viac receptov pre túto náladu

Objavte chuť Maroka prostredníctvom tohto jednoduchého jedla, pripraveného zo zemiakov podávaných s chutným dressingom zo smotany, majonézy a cesnaku.

Suroviny

800 g skorých zemiakov, stredná veľkosť
400 g mrkvy
1 Podravka na pečené zemiaky
50 ml olivového oleja
75 g plnených olív
1 hrsť petržlenovej vňate
Dressing:
300 g kyslej smotany
80 g majonézy
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice nasekanej koriandrovej vňate
soľ
čierne korenie

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby70 min

  • 1 Očistíme, umyjeme a osušíme zemiaky a následne ich rozkrojíme na polovicu. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Väčšie kusy mrkvy prerežeme horizontálne a na polovicu.
  • 2 Zemiaky a mrkvu vložíme do pekáča, posypeme Podravkou na pečené zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 400 stupňov farenheita/200 °C/plynový stupeň 6 po dobu 50 až 60 minút, kým zelenina nechytí peknú zlatohnedú farbu. Upečené zemiaky a mrkvu preložíme do servírovacej misy, pridáme scedené olivy a nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
  • 3 Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, prelisovaného cesnaku a nasekanej koriandrovej vňate. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakový šalát zalejeme dressingom a podávame.

Malé tajomstvá

Zemiaky s vysokým obsahom škrobu sú najvhodnejšie na pečenie. Aby sme zistili, či máme správny typ zemiakov, jeden zemiak nakrájame a ak nôž ostáva pokrytý bielou tekutinou, ide o správny typ.

Zdieľať s priateľmi